elajjnaa.blogg.se/asien

en dag i färdades tecken!

Publicerad 2015-02-05 03:43:27 i

Lämnade tidigt på onsdag morgon vårt rum på Cha Am för att ta bussen in till Bangkok!  
Vi fick åka taxi, buss och tunnelbana innan vi var framme vid "rätt" station där tåget mot chaing mai skulle gå från. Kruxet när vi kom fram var att tåget endast hade kvar biljetter till tredjeklass (träbänkar). Men så tips en pojk oss om bussar. 
Fick höra att dessa bussar hade så sköna säten, vi skulle få mat och dricka ombord och allt var fixat med transfer till bussen, så vi slog till! Men så var det mitt i allt 7 timmar att fördriva i Bangkok. 
Vi börja med en liten promenad runt station i gassande sol. Sen hoppa vi in i en tuktuk som tog oss till chinatown! Gick och gick å gick. 
Sen åt och åt å åt vi... mitt i allt var klockan sex där vi satt på några bänkar inne i station.  Då började musik spela och alla thailändare ställde sig upp, en man i uniform kom och vissla stenhård i en vissel pipa, det kändes som en order och inte tordes man sitta kvar på bänken, nej nej! Upp i stående tills låten var över, visselpipan åter tjöt och så kunde man sätta sig igen! Antar att detta var nationalsången. Och efter dessa dagar i Thailand är jag nog egentligen inte ett dugg förvånad då kungen och drottningen är på stora planscher överallt!! 

Nåja bussen då...... 
19.15 kom en chaffis som avtalat och hämta upp oss, det visa sig dock att det inte var en taxibil utan en tuktuk som skulle köra oss till bussen. Väskorna spändes fast med två gummilinor längst bak på flaket och vi satt och försökte hålla i dem och oss själva när vår chaffis körde rally genom Bangkoks stora gator (jag var nog ärlig lite för chockad för att vara rädd)! Väl framme fick vi vänta i något litet kontor på att bussen skulle komma. Väl på plats 😂😂 sätet gick och fälla bakåt👍 men det gjorde det utan att jag drog i spaken! 
Maten en kaka och en kids yoghurt juice, senare kom det även med en liten vattenflaska å kl 24 tändes alla lampor i bussen  och vi stanna på något kroghak, åt grönsaker och råa nudlar.
Övriga folk på bussen, franska paret bredvid satt och mata varandra och hade olämpliga aktiviteter under täcket. Franska polarna två säten bak spela musik och snacka alldeles för högt och alldeles för sent. 
Men fram kom vi!
Måste bara tillägga ifall jag låter som en surkart att jag inte gjort annat än och skratta åt denna bussfärd..

Kommentarer

Postat av: Laila

Publicerad 2015-02-05 08:00:29

🚌👍

Postat av: lisbet och janne

Publicerad 2015-02-05 17:53:26

Hej!

Skrattar,du skriver väldigt underhållande.
Ni verkar redan vara ordentligt i gång med thailändarna och "anar"redan hur ni ska uppträda.Jag kan se mig dig stå i givakt under musiken sneglande runt i kring.
Själva har vi det bara bra -10gr.solen har börjat visa sig igen.
Ha det fort satt bra, så får vi läsa om dina äventyr!
Kramar ta hand om dig!!!!!!!!!!!!

Postat av: Karin henriksson

Publicerad 2015-03-10 09:47:58

Vilket språk använder ni er av med dessa invånare

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela