elajjnaa.blogg.se/asien

Kuang si

Publicerad 2015-02-18 15:32:18 i

n av det mest besökta turistfällorna här i Luang prabang är ett område 36km utanför staden som har ett beryktat vattenfall. Och turisten som vi är tog vi en minivan till detta vattenfall idag. 
Och visst det var vackert! Men så himlarns mycket turister (en fågel viska i vårt öra att kineserna firar nyår nu vilket kan förklara endel.. dom är överallt!!). Detta förtog lite av hela upplevelsen, man fick riktigt kasta upp kameran och kolla höger, vänster, "okej ingen är påväg förbi" Klick! !
Vi hann med och gå en himlarns omväg i skogen oxå. Var ett riktigt skyfall,  åska och strömavbrott här igår, så stigen kring vattenfallet hade på sina håll spolats bort så vi gick lite offroad. Turligt nog inte på någon odetonerad mina...
Vi kom oss iaf upp till en avsats ovanför vattenfallet där man kunde vada/bada runt i kallt vatten! Sen mitt i allt såg vi en skylt "cave and springwater 3km" och vi börja gå, tillslut kom vi fram till en gubbe som stod mitt ute i ingenstans intill ett berg och hade ett bord med ficklampor. Så då skulle man betala 10000kip  (10kr) för att gå in i grottan, var lite tveksamma först men så kom en svenska (första vi faktiskt pratar med på 3v, hört svenska 2 ggr tidigare) och fick det och låta spännande.  Så vi betala och gick mot grottan, därinne var det minst sagt mörkt!! Och ficklampor vi "hyrt" var det förmodligen  dags byta batterier på. Vi gick inte enda längst in, var lite för läskigt. Men en rolig sak i grottan var att på alla möjliga lustiga ställen var det utställt Buddha figurer.  Endel större än en själv, andra mindre än tummen. 
Efter vi vart där och till Vattenhålet kunde vi konstatera som så många gånger förut,  vi har blivit lurade!😂😂

Men jag förstår verkligen lokalfolket, turister är dumma och vi går på allt, betalar för allt och vet nästa aldrig riktigt om vi får valuta för pengarna. Sometimes we do, must of the time we dont!;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela