elajjnaa.blogg.se/asien

vietnam i bilder

Publicerad 2015-03-30 12:13:24 i Allmänt,

Tänkte försöka mig på att ladda upp några bilder för att sammanfatta våra dagar i Vietnam!  
 
Våra moppe"pojkar", som tålmodigt körde runt oss i ho chi minh mil efter mil...
 
Ett av alla tempel grabbarna droppa oss vid..
 
Dagen i Mekongfloden
 
 
Tunnlarna, dubbelt så stora mot för vad det egentligen var...
 
Crazy house i Dalat 
 
Shopping i Hoi an 
 
 
Vatten dock show i hanoi! Vietnamesisk kultur :) 
 
Cykel taxi i Hanoi! 
 
Vietnam är kända för sitt kaffe, så självklar besökte vi några av de små trevliga butikerna som fanns och fick med oss kaffe hem! 
 

mot oändligheten o vidare

Publicerad 2015-03-28 19:54:54 i Allmänt,

 
 
 
Tänkte precis på vilken jäkla resa vi gjort, vi har hunnit med massor dessa veckor. Thailand, Laos, kambodja och Vietnam och nu imorgon återvänder vi till thailand för att sen förmodligen flyga åter hem.
 
Är så himla glad att jag äntligen tog mig iväg på en sån här resa. Låter som om den är slut, är den ju inte riktigt ännu, ska verkligen njuta sista veckorna. Och planerande av kommande resor är redan igång.
Sen att jag och Ida har massa inplanerat hemma i sverige gör ju saken bara ändå bättre. Alltså jag kan inte låta bli att se fram emot kommande äventyren tillsammans med holmlundskan! Hon är en sån jäkla klippa, och fy fasiken vad jag är glad att jag lärt känna henne :):) 
 

sleepingbus påväg mot storstan!

Publicerad 2015-03-26 17:58:25 i

Hoi an var en succé!  
Kläderna satt som ett smäck och jag kan inte vänta tills jag ska få catwalka dem hemma i vardagsrummet med mor och leia som publik. Hade kunnat sy upp hur mycket som helst, ångrar lite såhär i efterhand att jag inte sydde upp en skinnjacka. Förutom alla tailors så var 

Hoi an otroligt mysigt med vattnet som rann genom, och "gamla stan" stuket som är där. Alla gamla charmiga hus, vars färg har halvt blekts bort, det små gränderna, blommor och grönt som hänger över stenmurar, små hantverksbutiker med sitt egna stuk. 
Gamla städer är alltid gamla städer och varenda en jag besökt, från gamla stan i Stockholm till hoi an har jag älskat :) 

Har faktiskt börjat tröttna lite på ris, nudlar och wok. Så senaste dagarna har kosten bestått av nacho tallrikar, stekar och pizza. På så vis längtar jag lite till Thailand,  som är så lätt hitta såna rätter i pga(/Tack vare) turisterna!:)


Ligger i skrivande stund på en sleepingbus mot sista stoppet i Vietnam, huvudstaden Hanoi! Ännu en storstad innan vi återvänder till Thailand och semesterorten Krabi. Och då ska vi ta oss en fylla har vi bestämt. Vi har många saker. Vi sagt "men det gör vi i krabi", få se hur många som verkligen blir av..

Hemlängtan har konstigt nog minskat! Har verkligen inte tid längtar hem, vi har så intensiva dagar och unnar oss massor.  Precis som det ska vara.när man reser runt och utgifterna ligger långt under budgeten. ..
Bo fint, shoppa, äta & dricka gott, massage och åka taxi ;) 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela