elajjnaa.blogg.se/asien

4000 island - Don Det

Publicerad 2015-02-25 14:41:23 i

Just nu känner jag mig som ingen mindre än shrek eller hans fru Fiona, Walt Disneys träsktroll! 
Vi har letat oss ner till en ögrupp omringad av mekongfloden, nära gränsen till Kambodja.  
Tempot går i tjuren Ferdinands melodi,  vilket kan vara rätt skönt efter allt storstadsspring. 
Vi är ovana vid den tryckande värmen, fläkten i vår bungalow gör ingen skillnad. Svetten rinner mer än humant. 

Däremot är det småkryp till förbannelse, vid varje lampa om kvällen är det flera hundra kryp och man måste hålla andan när man går förbi.. och något av dessa kryp (bed bugs...) har bitit mig till förbannelse på benen. Och tacka vetja idas "bra att ha" förråd med daktacort!
  
Tyvärr är det omöjligt ladda upp bilder då internet är så segt. Efter dessa chili dagar ska vi iväg till Kambodja,  ser verkligen fram emot det landet!  Och imorgon har jag varit borta en månad :)


Vang vieng

Publicerad 2015-02-21 08:36:29 i

Igår efter 4 timmars bussfärd kring bergen, tvära svängar, gupp som nästan fick en att flyga upp i taket, så kom vi fram! Vang vieng, En oslipad diamant mitt ute i ingenstans! 

Direkt tuktuken körde oss genom centrum kände jag att atmosfären var något i min smak! 
Barer blandades med gatumusiker och kinesiska kareoke. Och människor från alla världens hörn! 

Det var knivigt till en början då hotellet vi bokat och betalat i förväg visa sig vara fullbokat! Och det var så många som gick runt med sina stor rygger till alla guesthouses för att få till svar "its full". Jag hade nästan ställt in mig på att sova en natt på gatan, men icke sa nicke Ida lyckades med sin charm få oss ett rum mitt i smeten😆

En dusch senare var vi påväg ut för att hitta någon föda kl22! Var ingen lätt match då alla kök var stängde, men tacka vetja gatustånden!
Sedan gick vi all in på stadens gator, en drink skulle vi ha.... och en drink blev det, å så gratis shots på det å mitt vad det var satt jag & I med vår nyfunnen vän stans kanske snyggaste ladyboy (+hur många fler människor som helst) på en tuktuk påväg ut i skogen! Och mitt i denna skog var det djungelparty. Vi var dancingqueens och fy attans så roligt vi hade det. Alla detaljer får utebli!;)

Idag är vi dock slagna hjältar! Dagen kommer bestå av sängläge och serier fram tills mörkret lagt sig då kanske man kravlar sig ut och söker föda. 


Kuang si

Publicerad 2015-02-18 15:32:18 i

n av det mest besökta turistfällorna här i Luang prabang är ett område 36km utanför staden som har ett beryktat vattenfall. Och turisten som vi är tog vi en minivan till detta vattenfall idag. 
Och visst det var vackert! Men så himlarns mycket turister (en fågel viska i vårt öra att kineserna firar nyår nu vilket kan förklara endel.. dom är överallt!!). Detta förtog lite av hela upplevelsen, man fick riktigt kasta upp kameran och kolla höger, vänster, "okej ingen är påväg förbi" Klick! !
Vi hann med och gå en himlarns omväg i skogen oxå. Var ett riktigt skyfall,  åska och strömavbrott här igår, så stigen kring vattenfallet hade på sina håll spolats bort så vi gick lite offroad. Turligt nog inte på någon odetonerad mina...
Vi kom oss iaf upp till en avsats ovanför vattenfallet där man kunde vada/bada runt i kallt vatten! Sen mitt i allt såg vi en skylt "cave and springwater 3km" och vi börja gå, tillslut kom vi fram till en gubbe som stod mitt ute i ingenstans intill ett berg och hade ett bord med ficklampor. Så då skulle man betala 10000kip  (10kr) för att gå in i grottan, var lite tveksamma först men så kom en svenska (första vi faktiskt pratar med på 3v, hört svenska 2 ggr tidigare) och fick det och låta spännande.  Så vi betala och gick mot grottan, därinne var det minst sagt mörkt!! Och ficklampor vi "hyrt" var det förmodligen  dags byta batterier på. Vi gick inte enda längst in, var lite för läskigt. Men en rolig sak i grottan var att på alla möjliga lustiga ställen var det utställt Buddha figurer.  Endel större än en själv, andra mindre än tummen. 
Efter vi vart där och till Vattenhålet kunde vi konstatera som så många gånger förut,  vi har blivit lurade!😂😂

Men jag förstår verkligen lokalfolket, turister är dumma och vi går på allt, betalar för allt och vet nästa aldrig riktigt om vi får valuta för pengarna. Sometimes we do, must of the time we dont!;)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela